SANUS PER AQUA

FÜRDŐSZOBA

A VÍZ ÉS BŐRÜNK

– fürdés ill. zuhanyozás után viszket és irritált a bőre?
– fürdés után kisbabájának vagy az Ön bőre piros kiütéses?
– esetleg Ön vagy csemetéje allergiás a klórra?
– haja száraz, bőre érzékeny, bármilyen test ill hajápolót használ?
– fürdője zuhanyozás után kellemetlen klór szagú és vízkövesek a szaniterek?

Ezek a jelenségek jellemzően a csapvízben található klór és szennyeződésekre utalnak.

BABAZUHANY

just like

Amikor fürdünk, a bőrünk folyamatosan ki van téve a nagy mennyiségű klóroldatnak.
A klór egy bizonyos része kémiai reakcióba kerül a bőrfelszín olajtartalmával és az úton akadálytalanul bejut a bőr mélyebb rétegeibe.
A klórnak van egy kis oxidáló hatása, és ez meggyorsítja a bőr öregedését. Egy másik káros szempont az, hogy elpusztítja a bőr természetes baktérium flóráját, így károsítja a bőr természetes ökológiáját.
Hogy mennyire fontos a SPA víztisztító használata, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy 2012-ben 25 magyar kórház szülészetén, újszülött és koraszülött osztályán került felszerelésre a MedCare SPA víztisztító zuhanyfej.

HAJÁPOLÁS

A mikroorganizmus szabad szemmel nem látható, parányi élőlény. A szervezetben előforduló baktériumok, vírusok és gombák mind mikroorganizmusok
A bőrbetegségek közül a ma már sok országban népbetegségnek számító gombás megbetegedések a leggyakoribbak. A gombák szaporodásnak kedvez a meleg uszodák és a fürdők vize, valamint a szaunák és a különböző közösségi mosdók kiváló táptalajt szolgáltatnak a gombás fertőzéseknek

enjoy

KORPÁSODÁS!

Nagyon sok embernek keseríti meg az életét a hajas fejbőr fokozott és rendellenes hámlása. A fejbőrön gyakran előfordul egy ezt a környezetet igen kedvelő gombafaj, mely folyamatosan ingerli a fejbőrt, ami további faggyútermelést és felgyorsult sejtoszlást eredményez. A túl sok hámsejt miatt megvastagszik a hám és folyamatossá válik a hámlás, amit a korpa megnövekedésén keresztül észlelhetünk. A faggyúmirigyek működési zavara következtében megjelenő, fokozott faggyútermelés – a seborrhoea – a bőr gyulladását is kiváltja, s gyakran együtt jár hajhullással, majd kopaszodással. A korpásodás kezelése elsődlegesen a gomba elpusztításával kezdődik. A bőrtünetek helyi és belső kezeléssel viszonylag rövid idő – néhány hét – alatt, szinte teljesen visszamaradó nyom nélkül megszüntethetőek. Nagyon fontos a megfelelő bőrápolás, a zsírosodás és a hidratálás optimális elősegítése. A tünetek a kórokozótól és a fertőzés által érintett területtől függően eltérőek lehetnek. A fejen előforduló gombás fertőzések közül a korpásodás a leggyakoribb. A betegség fehér lemezes hámlás képében jelentkezik, melyet időnként viszketés kísér. Egy másik gombafajta által okozott gombás fertőzés esetén a hajas fejbőr területén a fertőzött régióban lisztszerű, finoman korpádzó hámlás kezdődik, majd a hajszálak letöredeznek. A mélyebb bőrrétegeket is érintő gombás megbetegedés könnyen összekeverhető a gennyes bőrfertőzéssel, azonban a gombás fertőzés esetén az érintett területről a hajszálak könnyen kihúzhatóak.

A klór szárítja a bőrt és ennek eredményeként a fejbőr viszketni és hámlani kezd.
A SPA FILTER kapszula töltete átalakítja a klórt kloriddá. Az így kapott, enyhén sós víz kimondottan jó hatással van a bőrre, a fejbőrre.

Baktériumok sok betegséget okoznak a fejbőrön.
A csaptelepben lévő pangó víz a baktériumok melegágya! Hajmosáskor ezt a vizet engedjük a fejünkre.
A SPA Filter kapszula a nedves közegben úgy viselkedik, mint egy galvánelem,
amely elpusztítja a baktériumokat. Így fejmosás közben a csaptelepből nem kerülnek baktériumok a fejbőrre. A fejből legalább olyan érzékeny, mint testünk más részén a bőr.
A vízben lévő nehézfémek ugyanolyan irritációt okoznak a fejbőrön, mint testünk más részein. Érdemes megfontolni, hogy milyen vizet használunk hajmosásra !
Határozott segítség a korpa, és más gyulladásos betegségek ellen, ha a hajunkat klór, baktérium és nehézfém mentes vízzel mossuk.

EKCÉMA
bugyborek
Az ekcéma (dermatitisz) a bőr felszínes gyulladása, viszketést, hólyagosodást, bőrpírt, duzzanatot, nedvedzést, pörkképződést és hámlást okoz.
Kiváltó tényező: Sokszor allergiás folyamat áll a hátterében, illetve egyéni hajlam. Külső környezeti tényezők, vegyi anyagok, bakteriális, gombás fertőzések hatására alakulhat ki a kórkép. Az ekcéma általános fogalom, mely több különböző betegséget takar, melyek mind bőrpírral, viszkető kiütésekkel járnak. Néhány dermatitiszes elváltozás csak speciálise területet érint a testen, míg mások megjelenhetnek bárhol, néhányuk háttere ismert, másoké nem. Ettől függetlenül kimondhatjuk, hogy az ekcéma a bőr súlyos szárazságának, vakarásának, irritációt okozó anyagoknak, vagy allergénekre adott reakcióknak az eredménye. Általában az irritáló anyag közvetlen érintkezésbe kerül a bőrrel, előfordul azonban, hogy szájon át kerül be a szervezetbe. A folytonos vakarás és dörzsölés előbb-utóbb a bőr megvastagodásához, megkeményedéséhez vezet.
Az ekcéma lehet irritáló anyagra adott rövid ideig tartó reakció.Ekkor néhány óráig vagy egy-két napig tartó viszketéssel és bőrpírral járó tünetegyüttes jön létre, mely kedvez a gombás fertőzésnek. Mivel ezek a bőr berepedésével, hólyagosodásával járnak, így bármely fajtájánál kialakulhat bakteriális felülfertőzés.

Eczema can be a short-term reaction on irritating substance.
This case a few hours or a few days of redness and itching associated syndrome is established, which is conducive to fungal infection.Because these effect rift of the skin and blistering  at any type can develop bacterial super infection.

DIABÉTESZ
A magas vércukorszint kedvez a mikroorganizmusok szaporodásának. Nehezen gyógyuló, gennyes sebek, fertőzések alakulnak ki, a végbéltáj vagy a nemzőszervek körüli, nehezen csillapítható viszketés jelentkezik. A gombák képesek megemészteni a bőr, a hajszál és a köröm szarurétegét, amivel megfertőzik a bőrt, a hajat és körmöt is. A gombás megbetegedésekkel szemben szervezetünk természetes védekezőképességgel rendelkezik, amiben a bőrünkön természetes körülmények között előforduló baktériumflóra, a bőr savköpenye és az ép szaruréteg együttesen játszik szerepet. A bőr védőmechanizmusának károsodása esetén nagyobb valószínűséggel alakul ki fertőzés!

Ha a külső káros behatásoktól nem is tudjuk megóvni bőrünket, legalább a mindennapi tisztálkodásunk során fordítsunk figyelmet a klór, nehézfémek és a baktériumokkal való érintkezés kiküszöbölésére.

Bőrünk a legnagyobb szervünk; lefedi az egész testet. Semmi sem véd meg minket jobban a külső hatásoktól. Azonban olyan sok veszély leselkedik ránk, és még ez a csodálatos szerv sem tud ellenállni alkalmanként.

Szakértők folyamatosan vitáznak a csapvíz minőségéről.. Egyesek azt mondják, hogy nagyon jó minőségű, míg mások az ellenkezőjét, és mindkét fél pro és kontra hiteles mérési adatokkal támasztja alá. Mindkét félnek valószínűleg igaza van, de be tudjuk mutatni, hogy a csapvíz minőség / szennyezettségi szintje változik a különböző területeken.

Az is tény, hogy az otthonokban a csővezetékek nagy része vasból vagy ólómból készült. A víz ezekből a csövekből –bár kis mértékben- de kioldja a fémeket.Arról nem is beszélve, hogy vannak más káros anyagok is a vízben. ( pl.klór, nehézfémek, baktériumok)

Ez egy jól ismert tény, hogy a csapvíz a legtöbb területen klórozott annak érdekében, hogy megölje a baktériumokat ,ami potenciálisan jelen van a rendszerben. Ez a szabályozott sterilizálás szükséges, – ami történhet klórgázzal, klorid mésszel vagy fehérítővel – de a szolgáltatók általában növelni szokták a hozzáadott sterilizáló mennyiségét bizonyos külső hatások miatt (pl: csőtörés vagy árvíz).

Megjegyzendő, hogy a klór – amellett, hogy a halálos méreg – ugyancsak reakcióba léphet bizonyos szerves anyagokkal a vízben, így kialakítva 50-60 féle más daganatkeltő anyagokat.

Ne feledjük: az ivóvíz nem az egyetlen módja annak, hogy a vízben lévő egészségtelen anyagok bekerüljenek a testünkbe. Ezek a káros anyagok a bőrünkön keresztül felszívódva , vagy a víz gőzből belélegezve is bejuthatnak a szervezetünkbe és ugyanolyan veszélyesek.

Az is tény, hogy még ha ezek az anyagok nem is képesek áthatolni az első védelmi vonalon, azaz a bőrünkön, azt akkor is károsíthatja. Sokan érezhették már egy fürdés vagy zuhanyozás után , hogy bőrük kiszáradt, kirepedezett, viszket vagy ég. Ezt valóban okozhatta a vízben lévő klór.

SPA filter kapszula a vízszűrő kézizuhanyokkal lehetővé teszik, a fent említett kockázatok minimalizálását.

SPA zuhanyzó vízszűrő rendszer – az egészséges bőrért!

A SPA filter kapszula segíthet a vízben lévő klór okozta bőrproblémákon (korpa, ekcéma, száraz / viszkető bőr) Az elpárolgott klóros víz káros lehet a tüdőre, az idegrendszerre.

Ugyan milyen hatással van ránk, ha fürdés vagy zuhanyozás közben klórgázt, azaz kloroformot lélegzünk be? Arról a kloroformról beszélünk, amit a Világháborúk alatt használtak, mint vegyi fegyvert, vagy érzéstelenítőt, mert narkotikus hatású, de betiltották, mert szívmegállást és májkárosodást okoz.
Megállapítható, hogy a klór 2/3-a a bőrünkön keresztül vagy belélegezve bejut a szervezetünkbe.
A meleg víz kitágítja a pórusokat, így lehetővé teszi , hogy a vegyi anyagok könnyen átjuthatnak a bőrön.
A gőz, amit zuhanyozás közben belélegzünk különböző kémiai anyagokat tartalmaz, és 100%-kal károsabb, mint a folyóvíz. Ez a gőz nagyon káros, mérgező vegyületeket tartalmaz. A belélegzett klórgáz azonnal bekerül a véráramba.